Vranac Galant Ćetković

Vranac

VRANAC Ćetković je vino duboko rubin crvene boje. Na mirisu sa izraženim voćnim aromama kupine i trešnje. Izbalansirano vino sa mekanim taninima koje nadopunjuje ukusu na višnju i šumsko voće. Vino je punog tijela sa dugotrajnom završnicom.

Vranac je idealan u kombinaciji sa zrelim tvrdim sirevima, junećim mesom – biftekom, pečenom jagnjetinom, divljači. Odlično se uparuje i sa tamnim živinskim mesom – pečenom guskom ili pačetinom.

Preporučuje se i sa začinjenim gulašima, kao i sa grilovanom tunom.

Temperatura serviranja: 17-18 °C

Priznanja

  • Novi Sad 2017Novi Sad 2017
  • Mostar 2017Mostar 2017
  • Virpazar 2021Virpazar 2021
  • Virpazar 2022Virpazar 2022
  • Novi Sad 2024Novi Sad 2024
  • Virpazar 2017Virpazar 2017
  • Virpazar 2018Virpazar 2018
  • Virpazar 2019Virpazar 2019

Marselan

MARSELAN Ćetković je proizveden od francuske sorte vinove loze koja je nastala ukrštanjem sorti Cabernet Sauvignon i Grenache. Marselan se gaji u porodičnim vinogradima porodice Ćetković.

Vino je intenzivne, rubin crvene boje, voćnog karaktera sa aromama zrele kupine, višnje, duvana i crne čokolade, sa tonovima džema od crnog šumskog voća i hrasta. Na ukusu harmonično, veoma ekstraktivno, kompleksno, elegantno, sa baršunastim taninima.

Marselan se odlično uparuje sa sledećom hranom: biftek sa intenzivnim sosovima, teletina, jagnjeća plećka sa ruzmarinom i bijelim lukom, paprikaš od svinjetine i crnog pasulja, lagano začinjeni paprikaš sa povrćem i sočivom, tvrdi sir itd.

Temperatura serviranja: 16-18 °C

Priznanja

  • Virpazar 2023Virpazar 2023
  • Novi Sad 2024Novi Sad 2024
  • Virpazar 2018Virpazar 2018
  • Virpazar 2019Virpazar 2019
  • Mostar 2024Mostar
    2024
Vranac Galant Ćetković
Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon

CABERNET SAUVIGNON Ćetković vino je intenzivno rubin crvene boje, sa odsjajem ljubičaste. Na mirisu osjetne začinske note crnog bibera, šumskog crnog voća, crne ribizle i višnje. Punog tijela, zrelih mekanih tanina, izbalansirano, sa dugom završnicom na džemaste arome zrelog bobičastog voća.

Slaganje uz hranu: snažna, masnija i dobro začinjena jela od crvenog mesa, divljač, pršut i zreli masni sirevi.

Temperatura serviranja: 17-18 °C

Priznanja

  • Virpazar 2017Virpazar 2017
  • Virpazar 2018Virpazar 2018
  • Virpazar 2019Virpazar 2019

Malvazija

MALVAZIJA Ćetković je suvo bijelo vino proizvedeno od sorte vinove loze Malvasia Aromatica, gajene u porodičnim vinogradima u mjestu Beri.

Malvazija je elegantno vino slamnato žute boje, sa izraženim muskatnim aromama koje asociraju na ružu, citruse, breskve i kruške. Na ukus je lepršava i zaokružena, sa postojanom završnicom na koru pomorandže i mandarine.

Apsolutna preporuka uz mezu, domaće sireve, dimljenog krapa, pastrmku i paste sa morskim plodovima. Preporučuje se i uz oradu ili brancin sa gradela, hobotnica, gratinirane sen-žak školjke, salate sa piletinom, kao i dobra pasta sa parmezanom i maslinovim uljem.

Temperatura serviranja: 10-12 °C

Priznanja

  • Mostar 2024Mostar
    2024
  • Novi Sad 2024Novi Sad 2024
  • Virpazar 2023Virpazar 2023
Malvazija
Rose

Rose

ROSE Ćetković je kupaža dvije francuske sorte vinove loze Cabernet Sauvignon i Marselan, gajene u porodičnim vinogradima u mjestu Beri.

Vino je losos boje, otmenog mirisa bijelog cvijeća, citrusnog voća i zrele jagode. Na ukusu elegantno, lepršavo, osvježavajuće, mineralno, svilenkasto, sa slatkom voćnom završnicom.

Slaganje uz hranu: jela od crvenog, ne previše masnog mesa, dimljeni pršut, masnija riječna i jezerska riba, bijela mesa na roštilju, sve vrste roštilja i pečenja, zreli tvrdi sirevi.

Temperatura serviranja: 10-12 °C

Priznanja

  • Virpazar 2019Virpazar 2019
  • Virpazar 2018Virpazar 2018
  • Virpazar 2023Virpazar 2023

Barrique

GALANT BARRIQUE je jedinstveni cuvee koji u osnovi ima 80% Vranca začinjen sa 15% Cabernet Sauvignon i 5% Marselana. Sve tri sorte vinove loze se gaje u porodičnim vinogradima u mjestu Beri nadomak Podgorice.

Vino ima tamno purpurno crvenu boju, na mirisu se višeslojno otkriva crno šumsko voće, višnja i crna ribizla, sa protkanim aromama kafe, čokolade i vanile. Veoma kompleksno na ukusu, ekstraktivno, sa izbalansiranim tonovima suve šljive, višnje i hrasta. Intenzivna i prijatna završnica, u kojoj se smenjuju voćne i začinske arome.

Preporuka za uparivanje sa snažnim, masnim i dobro začinjenim jelima od crvenog mesa, divljači, plemenitim zrelim masnim sirevima, pršutom, kao i desertima od čokolade.

Temperatura serviranja: 17-19 °C

Priznanja

  • Mostar 2017Mostar
    2017
  • Virpazar 2018Virpazar 2018
Barrique
Vinarija Ćetković
Društvene mreže