Vranac
VRANAC Ćetković je vino duboko rubin crvene boje. Na mirisu sa izraženim voćnim aromama kupine i trešnje. Izbalansirano vino sa mekanim taninima koje nadopunjuje ukusu na višnju i šumsko voće. Vino je punog tijela sa dugotrajnom završnicom.
Vranac je idealan u kombinaciji sa zrelim tvrdim sirevima, junećim mesom – biftekom, pečenom jagnjetinom, divljači. Odlično se uparuje i sa tamnim živinskim mesom – pečenom guskom ili pačetinom.
Preporučuje se i sa začinjenim gulašima, kao i sa grilovanom tunom.
Temperatura serviranja: 17-18 °C
Marselan
MARSELAN Ćetković je proizveden od francuske sorte vinove loze koja je nastala ukrštanjem sorti Cabernet Sauvignon i Grenache. Marselan se gaji u porodičnim vinogradima porodice Ćetković.
Vino je intenzivne, rubin crvene boje, voćnog karaktera sa aromama zrele kupine, višnje, duvana i crne čokolade, sa tonovima džema od crnog šumskog voća i hrasta. Na ukusu harmonično, veoma ekstraktivno, kompleksno, elegantno, sa baršunastim taninima.
Marselan se odlično uparuje sa sledećom hranom: biftek sa intenzivnim sosovima, teletina, jagnjeća plećka sa ruzmarinom i bijelim lukom, paprikaš od svinjetine i crnog pasulja, lagano začinjeni paprikaš sa povrćem i sočivom, tvrdi sir itd.
Temperatura serviranja: 16-18 °C
Cabernet sauvignon
CABERNET SAUVIGNON Ćetković vino je intenzivno rubin crvene boje, sa odsjajem ljubičaste. Na mirisu osjetne začinske note crnog bibera, šumskog crnog voća, crne ribizle i višnje. Punog tijela, zrelih mekanih tanina, izbalansirano, sa dugom završnicom na džemaste arome zrelog bobičastog voća.
Slaganje uz hranu: snažna, masnija i dobro začinjena jela od crvenog mesa, divljač, pršut i zreli masni sirevi.
Temperatura serviranja: 17-18 °C
Malvazija
MALVAZIJA Ćetković je suvo bijelo vino proizvedeno od sorte vinove loze Malvasia Aromatica, gajene u porodičnim vinogradima u mjestu Beri.
Malvazija je elegantno vino slamnato žute boje, sa izraženim muskatnim aromama koje asociraju na ružu, citruse, breskve i kruške. Na ukus je lepršava i zaokružena, sa postojanom završnicom na koru pomorandže i mandarine.
Apsolutna preporuka uz mezu, domaće sireve, dimljenog krapa, pastrmku i paste sa morskim plodovima. Preporučuje se i uz oradu ili brancin sa gradela, hobotnica, gratinirane sen-žak školjke, salate sa piletinom, kao i dobra pasta sa parmezanom i maslinovim uljem.
Temperatura serviranja: 10-12 °C
Rose
ROSE Ćetković je kupaža dvije francuske sorte vinove loze Cabernet Sauvignon i Marselan, gajene u porodičnim vinogradima u mjestu Beri.
Vino je losos boje, otmenog mirisa bijelog cvijeća, citrusnog voća i zrele jagode. Na ukusu elegantno, lepršavo, osvježavajuće, mineralno, svilenkasto, sa slatkom voćnom završnicom.
Slaganje uz hranu: jela od crvenog, ne previše masnog mesa, dimljeni pršut, masnija riječna i jezerska riba, bijela mesa na roštilju, sve vrste roštilja i pečenja, zreli tvrdi sirevi.
Temperatura serviranja: 10-12 °C
Barrique
GALANT BARRIQUE je jedinstveni cuvee koji u osnovi ima 80% Vranca začinjen sa 15% Cabernet Sauvignon i 5% Marselana. Sve tri sorte vinove loze se gaje u porodičnim vinogradima u mjestu Beri nadomak Podgorice.
Vino ima tamno purpurno crvenu boju, na mirisu se višeslojno otkriva crno šumsko voće, višnja i crna ribizla, sa protkanim aromama kafe, čokolade i vanile. Veoma kompleksno na ukusu, ekstraktivno, sa izbalansiranim tonovima suve šljive, višnje i hrasta. Intenzivna i prijatna završnica, u kojoj se smenjuju voćne i začinske arome.
Preporuka za uparivanje sa snažnim, masnim i dobro začinjenim jelima od crvenog mesa, divljači, plemenitim zrelim masnim sirevima, pršutom, kao i desertima od čokolade.
Temperatura serviranja: 17-19 °C